Posted in IT & Technology World

Firewatch – A (very) short review


O să încep acest review prin a spune că m-am apucat de acest joc având așteptări destul de mici. Am crezut că va fi un alt joc ce încearcă să ți se bage singur pe gât. M-am înșelat. Amarnic.

Pot spune că am auzit chestii destul de bune despre acest joc. Toți pe care i-am întrebat au zis că merită jucat, dar să evit orice video despre el, pentru a nu-mi strica experiența. Este genul de joc ce se adresează iubitorilor de story-line. Nu are mecanici foarte complexe dar cele existente sunt extrem de intuitive. Majoritatea timpului vei comunica prin walkie-talkie, astfel primind majoritatea poveștii. Poți afla mai multe detalii despre lumea din jur găsind note-uri, diverse obiecte sau pur și simplu plimbându-te prin lume, chiar daca nu ai foarte mult timp în afara story-line-ului.

159d8def-9dbf-4eee-9e21-af9f204f922eDin punct de vedere grafic jocul este superb. Nu doar o data m-am oprit din mers pentru a admira un canion, cerul sau un peisaj peste pădure. Stilul de animație ales este unul interesant, acesta fiind ușor cartoonish, dând senzația că tot ce înseamnă grafică a fost pictat de mână, în ulei. Nici sunetul nu se lasă mai prejos, muzica ambientală din timpul explorării potrivindu-se de minune cu feeling-ul dat de joc. Coloana sonoră aleasă te face să te lași cuprins de joc, în unele momente făcându-te să te simți ca și cum ai fi în acea pădure.

Fiind un joc bazat pe alegeri (chiar dacă nu dau impresia că afectează), voi spune că poți termina jocul de mai multe ori. Este interesant să vezi în ce direcție o iau conversațiile dacă faci alte alegeri în timpul acestora.

Ca și încheiere voi spune că Firewatch nu este chiar un joc pentru pasionații de FPS-uri sau simulatoare. Acest joc îți oferă o poveste, te face să-ți pese de personaje și nu te pedepsește dacă ai ratat cine știe ce item ascuns prin cine știe ce colț al hărții. Recomand acest joc tuturor persoanelor ce doresc o poveste bună, fără să fie forțați de mecanici complexe ce șterg din frumusețea experienței.

Advertisements

Author:

Just another blog maniac